- 1 week geleden bijgewerkt.

Win een waterbesparende douchekop!

Nederlanders zijn gek op douchen. Volgens Milieu Centraal douchen we gemiddeld 6 keer per week. Maar douchen kost veel water. Gelukkig zijn er manieren om water (en energie!) te besparen en tóch op te frissen. Het gebruik van een waterbesparende douchekop is er een van. Wilt u dat ook? Doe dan mee met deze winactie. We geven 10 waterbesparende douchekoppen weg!
Win een waterbesparende douchekop
Doe mee aan de winactie en maak kans op een waterbesparende douchekop.

Per dag gebruiken we in Nederland 129 liter drinkwater per persoon. Daarvan spoelt zo’n 45 tot 80 liter per douchebeurt door het afvoerputje, afhankelijk van uw douchekop. Met een waterbesparende douchekop blijft douchen genieten, terwijl u toch water en energie bespaart.

Water én geld besparen

Een slimme douchekop laat maximaal 7,2 liter water per minuut door. Toch blijft de straal krachtig, doordat er wat lucht bijgemengd wordt. Minder waterverbruik scheelt ook energie. Gebruiken jullie thuis gas om het water te verwarmen? Dan bespaart het gebruik van een waterbesparende douchekop al snel zo’n 32 euro per persoon op de jaarlijkse gasrekening, aldus Milieu Centraal. Slim toch?

Meedoen?

Wilt u kans maken op één van de 10 waterbesparende douchekoppen? Vul het formulier in en maak kans! De actie loopt tot vrijdag 30 augustus 2024.

Nog meer slimme tips om water te besparen en toch op te frissen:

  • Sla eens een douchebeurt over en gebruik een washandje voor een opfrisbeurt. Volgens dermatoloog Jacco de Pooter is minder douchen ook nog eens beter voor uw huid.
  • Zet de douche wat minder hard. Hoe verder u de kraan opendraait, hoe meer water u verbruikt. Probeer maar eens: moet de kraan echt zo hard lopen om lekker te douchen?
  • Zet de douche uit tijdens het inzepen en haren wassen. Vooral nu het in de zomer in de badkamer warm genoeg is, is een inzeep- of haarwaspauze goed te doen. Elke minuut dat de kraan niet loopt, scheelt liters water.
  • Op onze website vindt u nog meer tips om slimmer te douchen. Welke past bij u?