- 1 week geleden bijgewerkt.

Vitens brengt opvallende wasmachine naar Enschede

Het wordt twee keer knipperen voor wie 31 oktober over de Oude Markt in Enschede loopt. Vitens plaatst die dag namelijk een opvallend grote wasmachine in het straatbeeld. Met deze actie wil Vitens inwoners bewust maken van de hoeveelheid kostbaar drinkwater die we onnodig verspillen tijdens het wassen, zonder dat we het door hebben.
Wasmachine op de Oude Markt in Enschede
Kom op 31 oktober naar de Oude Markt in Enschede!

De wasmachine is een van de grootste watergebruikers in huis. Vooral bij gezinnen met jonge kinderen! Ouders herkennen het vast: de wasmand zit zo weer vol. Voor een normale was gebruikt een wasmachine gemiddeld 50 liter. Wanneer we niet op de eco-stand wassen, verspillen we maar liefst 20 liter drinkwater per wasbeurt. Met één druk op de knop voorkomen we dus gemakkelijk een hoop verspilling. En het wast net zo schoon! Daarom wil Vitens eco-wassen een boost geven, daar waar het het meeste op kan leveren: bij gezinnen met jonge kinderen.

Win een jaarabonnement voor Aquadrome

Op 31 oktober daagt Vitens kinderen uit voor de eco-challenge. Kinderen die de eco-knop vinden, maken kans op een jaar lang gratis zwemmen bij Aquadrome voor het hele gezin! Ouders die tussen 10.00 en 18.00 uur langskomen op de Oude Markt, ontdekken meteen hoeveel liter drinkwater zij thuis onnodig verspillen.

Werk aan de winkel

De actie van Vitens richt zich op Twente. In dit gebied is het drinkwatertekort het grootst. Vitens is van plan de campagne de komende jaren ook in de rest van het leveringsgebied uit te rollen. Landelijk is namelijk als doel vastgesteld om het waterverbruik terug te brengen van gemiddeld 129 liter naar 100 liter per persoon per dag. Dit is nodig om iedereen nu én in de toekomst van voldoende water te kunnen blijven voorzien.

Lees meer over de actie op vitens.nl/ecowassen.